3D ArchiPrint is een onderdeel van Wereldprint B.V.

Juist voor architecten is het heel eenvoudig om een 3D object zoals bijvoorbeeld een woning of een bedrijfspand te laten 3D printen. Zij hebben immers vaak al 3D tekeningen gemaakt. Deze tekeningen kan de computer omzetten in een digitaal te printen model.

Waarom kiezen voor 3D printen architectuur?

Een 3D geprint schaalmodel heeft vele voordelen. De maquette kan razendsnel geprint worden. Zo kun je altijd in no-time een perfect schaalmodel aan de klant laten zien. Die kan het model van alle kanten bekijken en aanraken. Zo heeft de opdrachtgever een beter beeld van het uiteindelijke ontwerpresultaat. Indien nodig kan de opdrachtgever wijzigingen doorgeven. Op basis van deze aanwijzingen kan er heel snel een nieuw aangepast schaalmodel worden geprint. Een betere manier om met opdrachtgevers te communiceren is er niet.

Ook zonder 3D bestand kan een maquette geprint worden

Voor architecten is 3D printen een heel eenvoudige optie omdat zij vaak al 3D tekeningen hebben gemaakt. Van woningen, wegen, gebouwen en feitelijk alles wat er in het stadsdeel moet komen. Deze ontwerptekeningen kunnen de basis zijn voor 3D geprint schaalmodel. Maar zelfs als er geen 3D tekeningen zijn is het goed mogelijk om een maquette te printen. Ook met behulp van foto’s of 2D tekeningen kan de computer een 3D ontwerp creëren. Dit digitale ontwerp kan vervolgens door de printer worden omgezet in een tastbaar model.

Informeer naar onze mogelijkheden

De 3D geprinte architectuurmodellen kunnen razendsnel worden geprint. Ook zijn er verschillende kleuren mogelijk en kunnen we de schaalmodellen zo groot maken als je wilt. Huizen, panden, wegen en hele stadsdelen. Er zijn nog meer voordelen van 3D geprinte maquettes. Zo zijn moeilijke vormen geen enkel probleem en kan zelfs het interieur meteen mee geprint hebben.

Wil je meer weten over het printen van 3D stadsdelen? Wij informeren je graag over onze mogelijkheden. Uiteraard is dit gratis en geheel vrijblijvend.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag: 10.00-16.00 uur
vrijdag: 10.00-15.00 uur

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! Wij zijn op Maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer: 038 – 337 06 79. Verder via email via info@wereldprint.nl of via het contactformulier op de website.